Clean & Modern Layout, Hazel is packaged with awesome features, unlimited customizability, built-in mega menu, full WooCommerce design integration, and a super clean design, for minimal lovers.

OUR CONTACTS


PO Box 16122 Collins Street West Victoria 8007 Australia

(+23) 345 322 233

Press

Home / Press

Superhelt for inkludering

– Årets prisvinner gir et viktig bidrag til vår felles innsats for at Oslo skal være en by for alle. Josef Yohannes inspirerer ungdom til å delta i debatten om viktige samfunnsspørsmål som mangfold, sosial rettferdighet og rasisme, sier byråd Rina Mariann Hansen.

OXLO-prisen for 2021 tildeles tegneserieskaperen Josef Yohannes

– Årets prisvinner gir et viktig bidrag til vår felles innsats for at Oslo skal være en by for alle. Josef Yohannes inspirerer ungdom til å delta i debatten om viktige samfunnsspørsmål som mangfold, sosial rettferdighet og rasisme, sier byråd Rina Mariann Hansen.

How A New Generation of Comic Book Creators is Sharing Africa’s History

Yohannes, who published the first issue of The Urban Legend in 2012, looked to history — both personal and public — for his superhero’s moniker. “The name was very important and played an essential part in who he was and what he stands for,” he told OkayAfrica. “So I named him Malcolm Tzegai Madiba. I named him after Malcolm X, my father Tzegai (which is also my middle name) and Nelson Mandela.”

Audi inngår samarbeid med The Urban Legend

The Urban Legend er en superhelt som er genuint opptatt av viktige tema, blant annet klima og miljø. Audi går inn som samarbeidspartner med skaperne back tegneseriehelten The Urban Legend.

Norsk tegneserie i selskap med Harry Potter: – Nå er vi nærmere filmdrømmen

En av Norges største tegneserier, «The Urban Legend», har signert med The Blair Partnership Agency i England. Det betyr at de nå er i selskap med de samme menneskene som stod bak Harry Potter.

The Urban Legend: Gjev signering for norsk tegneserie 🇳🇴

Nå føler Josef seg et steg nærmere og signerer med The Blair Partnership som representerer store internasjonale suksessforfattere og har hatt stor suksess verden over med sine bokutgivelser. Blant selskapets klienter finner vi blant annet J.K. Rowling, forfatteren bak Harry Potter.

Josef måtte til USA for å lykkes

– I begynnelsen var det veldig vanskelig. Jeg fikk avslag fra alle i Norge, folk lo da jeg fortalte dem om superhelten min. Det var tøft og ensomt. Folk tok meg ikke seriøst. Til slutt dro jeg til USA, da jeg følte at dette var min siste sjanse, forteller Josef Yohannes.

Då eg var 20: Josef Yohannes ville bli Obama før Obama

I 2012 debuterte han som teikneserieforfattar med serien om superhelten Urban Legend. Ideen til serien kom då Yohannes vitja Sør-Afrika under fotball-VM for herrer i 2010.

Norsk superheltskaper skrev bok med moren i Eritrea: - Mamma er min helt!

Josef Yohannes er aktuell med sin nye superhelt tegneseriebok, «Jeg er The Urban Legend», som lanseres denne uken. Boken er en hyllest til hans største inspirator; hans egen mor.

Den samfunnsengasjerte superhelten

– Nå blir en superhelt den første fargede mange skolebarn møter, og ikke en asylsøker eller en med kriminelle tendenser, som mange assosierer fargede mennesker med.

Norsk superhelt signerer med The Blair Partnership

– Reisen hittil har vært veldig spennende, og nå gleder vi oss veldig til å jobbe sammen med The Blair Partnership. Den norske fansen har lenge spurt når en film kommer. Nå føler jeg at vi er et steg nærmere den store drømmen, sier tegneserieskaper og forfatter Josef Yohannes.

Yohannes’ åpenbaring

Når du hører ordet superhelt skal det første du tenker på være The Urban Legend, ikke Batman eller Supermann.

Superhelt i Oslos gater

– Nå blir en superhelt den første fargede mange skolebarn møter, og ikke en asylsøker eller en med kriminelle tendenser, som mange assosierer fargede mennesker med.

Josef Yohannes vart stoppa av amerikansk politi:
– Eg vart ikkje nervøs før eg såg pistolen

Det er 2003. Josef Yohannes køyrer bil frå Chicago til New York då han høyrer ei sirene bak seg. Det tek ei stund før 22-åringen skjønar at det er han politimannen i den sivile bilen vil ha inn til sida, men når han gjer det køyrer han ut av vegen.

Norske Josef (33) slår gjennom som tegneserieskaper i USA

Med 70 millioner månedlige brukere, er nettavisen USA Today en av USAs største. Det til stor glede for norske Josef Yohannes (33), som har landet en fersk avtale som forlenger den amerikanske drømmen til tegneserien hans, «The Urban Legend».

Malala blir tegneseriefigur i norsk serie

– Ett barn, en lærer, en blyant og en bok kan forandre verden, sier Malalas snakkeboble i kjent stil i tegneserien som skal lære barn og unge om fredsprisvinneren.

– Jeg svarte kritikerne mine med å gjøre superhelten min enda svartere

– Jeg fikk en del hat-meldinger. Det gikk på at jeg ikke kunne ha en mørk superhelt når alle svarte er kriminelle…, sier han og forteller hvordan han løste det hele: – Det skal jo ikke spille noen rolle om helten er gutt eller jente, høy eller lav og jeg svarte kritikerne med å gjøre superhelten min enda svartere, sa foredragsholderen og det kom latter fra salen.

Josef Yohannes har erobret verden med tegneseriehelten sin

— Hvordan er sommeren din?

— Veldig travel. Jeg var invitert både til New York og Sør Afrika, men måtte takke nei. Jeg må være hjemme og jobbe.

Vi trenger Malcolm Tzegai Madiba

Hva skjer med mennesker som ikke har forbilder med samme hudfarge? I verste fall utvikles mindreverdighetskompleks og selvhat.

Michael Jackson oppfordret Omer til å skape en superhelt

Andre sesong av Josef Yohannes’ superhelt-tegneserie «The Urban Legend» er ute i butikkene, og denne gangen møter Norges første superhelt en rival i «The Suburban Myth».

Denne skurken er det ingen ringere enn hiphop-artist og danser Omer Bhatti som har utviklet, sammen med de amerikanske kompisene Donte Jackson og Bruce Caber.

New 'Urban Legend' issue reveals 'conflicted' hero

Readers will get to know Malcolm, a teacher by day who fights crime as the masked Urban Legend by night, and other characters on a deeper and personal level in the second issue, Yohannes says.

Her er Norges første superhelt!

Med den norske superheltserien «The Urban Legend» ønsker Josef Yohannes å nå ut til et internasjonalt publikum.

Feirer heltene

Nobels Fredssenter fyller ti år og da spanderer de på seg en egen utgave av «The Urban Legend».

Urban Legend-skaperen lanserer tegneserie til minne om Benjamin Hermansen

Benjamins Minnefond og tegneserieskaperen Josef Tzegai Yohannes lanserer et spesial-nummer av The Urban Legend dedikert til Benjamin Hermansen.

Vil fortelle Benjamins historie til nye generasjoner

20 år etter at 15 år gamle Benjamin Hermansen ble drept av nynazister minnes han i en spesialutgave av tegneserien The Urban Legend. – Livet hans fortjener å bli anerkjent, sier tegneserieskaperen.

Kjendisene elsker norsk superhelt

– Wow. Det er utrolig. Litt surrealistisk. Jeg starta veldig enkelt for noen få år siden, og nå har serien min kommet til det høyeste nivået som finnes i bransjen. Jeg føler meg beæret.

NRK - Anne Lindmo gjest: Josef Yohannes

Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester. En av kveldens gjester er Josef Yohannes som er mannen bak superhelten The Urban Legend som har nådd stor suksess både i Norge og utlandet. Hør hans historie her.

'The Urban Legend' fights crime on the mean streets

When the politicians and officials in Capital City have shown themselves unable or unwilling to solve problems for its citizens and constituents — a timely situation given real-life government shutdowns and the like — Malcolm Madiba takes it upon himself to make a difference.

Amerikansk storavis satser på norsk superhelt

Norske Josef Tzegai Yohannes mente at verden trengte en ny superhelt. Nå har den amerikanske storavisen USA Today kjøpt rettighetene til å publisere hans Urban Legend på sine nettsider.

Fikk visdomsord av Nelson Mandela som tolvåring

Josef Yohannes og Omer Bhatti er både stolte og glade for å få lov til å være de to første norske ambassadørene for en så stor mann som Nelson Mandela var.

Tegneseriehelten The Urban Legend rydder opp i B-gjengen i Oslo

Tegneserieskaper Josef Yohannes fra Lindeberg utgis på åtte språk og har en stripe i USA Today. Snart når han ut til millioner av skoleelever verden over.