POR Language POR Language
The Urban Legend small LOGO

OM THE URBAN LEGEND

The Urban Legend er en norsk/eritreisk tegneserie skapt av eritreiskættede Josef Tzegai Yohannes, med kunst utført av NewTasty. Den handler om en svart superhelt som benytter kampsport for å bekjempe gatekriminalitet.

   Publikasjonshistorie

Førsteutgaven av “The Urban Legend”, med tittelen “En ekte superhelt blir født”, ble opprinnelig publisert i Norge av Josef Yohannes i januar 2012.

TUL_Pose_Website

Rollefigurer og plott

Malcolm T. Madiba er en 29 år gammel lærer ved videregående skole i den oppdiktede byen “Capital City” (også kjent som Guds by). Byen er nær konkurs, korrupsjon er årsaken til dette. Kriminalitet har tatt overhånd i byen grunnet nedskjæringer innen politistyrken. Når Malcolms venn, en lokal forretningseier, blir ranet og overfalt, så plages Malcolm over tanken om at overfallsmannen ikke har blitt arrestert eller anklaget for noe. Overfallsmannen, “Young Evil”, har den natten en diskusjon med nattklubbeieren “Sugar Bear”.

De diskuterer en plan om å hvitvaske penger. De blir avbrutt av en av “Sugar Bears” ansatte, Justin. “Young Evil” og hans gjeng med kjeltringer dreper ham i en bakgate nær klubben senere den kvelden, fordi de var bekymret over at Justin kanskje visste for mye. Den neste dagen får Malcolm vite at hans fetter, Justin, er blitt myrdet. Full av sorg og et brennende begjær etter hevn, Malcolm sverger på at alle kriminelle skal få som fortjent. En ung kvinnelig avisjournalist som har dekket forbrytelsene, er kort tid etterpå bekymret over “Young Evil” og hans gategjeng.

Før han klarer å overfalle henne så setter Malcolm igang med sin kamp mot “Young Evil” og hans kjeltringer, utkledt som “Urban Legend” i et gult og svart kostyme benytter han seg av sine ferdigheter innen kampsport.

Når politisirenene kan høres, så løper de skadede kriminelle av gårde og etterlater seg journalisten uskadet, samtidig som Malcolm forsvinner ubemerket der han dekker til drakten med en lang kappe.

 

Copyright © 2016 The Urban Legend AS. All Rights Reserved